dierenweetjes
de panda

en dan nu de panda!

De panda

Hoe ziet een reuze panda eruit ?
De romp en delen van zijn kop zijn wit. Hij heeft zwarte poten, zwarte schouders, zwarte oren en een zwarte snuitpunt. Rond zijn ogen heeft hij ook zwarte plekken. Daarvoor lijken zijn ogen veel groter dan dat ze in werkelijkheid zijn. Een volwassen panda is 1.50 tot 1.75 meter lang. De hoogte van de schouders is ongeveer 60 tot 70 centimeter. Hij heeft een onopvallend klein staartje van ongeveer 1,5 centimeter.wordenEen volwassen panda kan zo 90 tot 120 kilo, maar in dierentuinen worden ze soms nog zwaarder. het record is 180 kilo!
Hoe oud panda’s in de vrije natuur worden is niet bekend. In dierentuinen zijn ze tot nu toe ongeveer 25 jaar oud geworden.

 

De kleine panda.


De kleine panda is met staart bijna 1 meter lang. Hij is prachtig roodbruin van kleur.De kleine panda leeft in de buurt van de Himalaya-gebergte. Ook in het woon gebied van de reuze panda komt hij voor. Het is niet helemaal zeker of de reuze en kleine panda familie zijn.          

 De vijanden van de panda's

De mens is één van de grootste vijanden van de panda,ze komen meestal in vallen van stropers die andere dieren willen vangen.Maar de mens vernietigt ook het bos waar de panda in woont,waardoor de panda in grotere  problemen komt:hij krijgthonger en dat soort dingen.Jonge en zwakke panda's hebben ook dieren als vijanden:sneeuwpanter,luipaard en de wilde hond.Ze zijn niet erg snel maar ze kunnen wel gemeen bijten.het liefst klimmen ze in de eerste de besteboom tot het gevaar voorbij is.

 

nog enkele foto's van schattige baby panda's:

 

Panda Baby